Kornsorter
Kornvalget på gården var tilfældigt. Vi fik det fra en avler på Endelave, og det viste sig til at være det helt rigtig valg.
Svedjerug
Svedjerug
Svedjerug er en gammel nordisk kornsort. Den har et højere næringsindhold end almindelig rug, både et højere proteinindhold og flere kostfibre. Den er også meget aromatisk. Melet tilfører brødet en særlig mild rugsmag og giver brødet saftighed. Det er en store fornøjelse for os på Vestergård at se rugmarken stå i mandshøjde, især i frisk Hjarnøvind.
Dalarhvede
Dalarhvede
Dalarhveden er en gammel nordisk hvedesort. En landhvede er en sort, som hele tiden tilpasser sig områdets klima, og der vil være variationer i kornets højde og kernernes farve. Dalarhvedens bagekvalitet er rigtig god og smagen er fantastisk. Desuden er indholdet af folinsyre ca. tre gange så højt som i almindelig hvedemel. Dalarhvedemel er optimalt til boller og brød som hæves med gær eller surdej.
Gamle kornsorter, som er økologisk eller biodynamisk dyrkede, får et større protein- og næringsindhold i produkterne. Det er dokumenteret, at proteinindholdet i de gamle kornsorter er højere end i traditionelle sorter. Det gør også at produkterne er ikke blot ernæringsrigtige: de smager også fantastisk godt.